Opdrachtgevers

De jeugdconsulent werkt zowel landelijk als regionaal en lokaal. Ruime ervaring is opgedaan bij Stimenz (brede welzijnsorganisatie in Apeldoorn en de Veluwe), RNV (Regio Noord -Veluwe), Stivoro, expertise centrum voor tabakspreventie, Trimbos –instituut en GGD.

Regio Noord- Veluwe (RNV)

Bij de Regio Noord- Veluwe, een samenwerkingsverband van 6 Veluwse gemeenten,  is onder projectleiding van de Jeugdconsulent het programma Opvoeden Verder, Samen Positief Opvoeden Werkt,  tot stand gekomen. Dit programma richt zich op de inzet van de hele samenleving bij het gezond en veilig opgroeien van de jeugd. Daarbij worden vrijwilligers in sport, scouting en kerken bewust gemaakt van de werkzaamheid van positief opvoeden en positief coachen. Samenwerking met de lokale jeugdhulpteams en het jongerenwerk is een onmisbaar bijkomend doel.

 

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGGNL)

De Jeugdconsulent wordt ingezet als coach van lokale professionals die de JOGG aanpak uitvoeren in een JOGG-gemeente. In Nederland zijn al 85 gemeenten JOGG gemeente. Kijk op deze site voor meer informatie over de aanpak.

RIVM-Centrum Gezond Leven (CGL)

De Jeugdconsulent adviseert professionals  bij het indienen van hun jeugdinterventies voor het erkenningstraject van het Centrum Gezond Leven. Voor meer informatie over erkende leefstijlinterventies kijk op deze site.

Beoordelingen

Mariëtta, ouder van een zoon van 12 jaar

Renate heeft een hele natuurlijke manier van werken, die mij als moeder in staat heeft gesteld bewust te worden van mijn eigen aandeel in de opvoeding van mijn zoon. Tevens heeft zij mij goede handvaten gegeven om aan de slag te gaan met een puberende zoon en dat heeft goed gewerkt.”